over        index        theorie      webshop

Aan de keukentafel (9)

Had ik al mijn ego’s, alter ego’s, under ego’s, bij elkaar geroepen voor een onderonsje, want gaat het echt goed? Nee. We komen om in de ideeën, maar er dan ook serieus iets mee doen: ho maar! Sowieso is de term ‘serieus’ niet echt aan mijn ego’s en mij besteed, ben ik bang. Hoeren en snoeren kunnen we als geen ander, maar soms moeten er toch ook doelen bereikt worden?

Voor de gelegenheid had ik lekker gekookt, maar ik had kunnen weten dat dat niet zoveel zin heeft met deze figuren. Mulder gooide met het eten, terwijl Celsius zat te orakelen over een gedicht waar ze al 33 dagen op zat te broeden, fokking irritante stresskip.
“En wanneer kunnen we dat weergaloze ei van je verwachten?” vroeg ik.
Dat had ik beter niet kunnen vragen, want daar ging ze weer, ditmaal in een gigantische rant waarin vooral een groot aantal mannen de das om werd gedaan.
“Let’s geht loooooosssssssssssss!” schreeuwde Cluesis.
Johanna en ik waren elkaar constant aan het aftroeven wat betreft grappigheid. En dat is ernstig vermoeiend. Zeker toen de anderen ook mee gingen doen. Chicks on speed, qua grappen. Binnen een uur zaten we met het eten in ons haar te hyperventileren. En maar blijven lachen. Mijn god.

Hoe had ik ooit kunnen denken dat hier ook maar 1 serieuze gedachte besproken zou kunnen worden. De drank vloeide uiteraard ook weer rijkelijk; ik had natuurlijk niks in huis kunnen halen, maar ja, ik ken mijn zelven. Niet te genieten zonder alcohol.

Om half acht ging de bel.
“Een gast voor aan de keukentafel!” krijste Mulder.
Celsius liep inmiddels al een tijdje rond in dat tenue van gisteren (met blote voeten, bah!) en deed de deur al open voordat ik er überhaupt aan kon denken om op te staan. We hoorden een rare kreet, en iemand met schoenen aan die pijlsnel de portiektrap afrende. Celsius smeet de voordeur  dicht en barstte in lachen uit.

“De kalfjesneuker van Quakent(*), hij keek niet blij toen ik zei ik ben mij!”

Goed. De avond is nog jong. We moeten hoop houden.
Het komt ooit goed.
Ooit.

*Dit bericht is niet gesponsord.

DateTime: 2017 aug 17, 18:21 CET
LatestEdit: 2024 apr 10, 13:01 CET
Author: Mulder
Categorieën:
 Locatie:keukentafel 
 Personages:Cluesis 
 Personages:Johanna Haagsman 
 Personages:Hannah Celsius 
 Personages:Mulder 

Tags:
 alter ego 
 vergadering 
 keukentafel 

© 2023 hannah celsius