over        index        theorie      webshop

Time


"1. Time, incorporated"; inkt op papier; 42 x 29,7 cm; 2023 (alleen verkrijgbaar in 4 aparte delen, als gevolg van irri transport kwesties)

'Time' is een nieuwe serie tekeningen, gemaakt met archival inkt op A3 formaat papier. Door de vele dunne lijnen is het hier op de website niet goed te zien helaas. Vraag me voor je expositie ruimte, ik kom het graag brengen.
De hier afgebeelde tekening is nummer 3 in de serie, waarmee ik begon aan het frisse en nieuwe begin van dit in wording zijnde volgende klotejaar. Een mengelmoes van persoonlijke en politieke kwesties maakt het bijna onmogelijk om géén werk te maken met een sterke verkleefdheid met deze persoonlijke en politieke kwesties. Ik denk dat dat voor mij altijd zo is geweest, hoewel ik misschien heb geprobeerd hieraan te ontsnappen.
Tijd. Het koppig voortgaande element op basis van mondiale afspraken. Het is altijd ergens tijd voor iets. De tijd kan worden gereset, maar verandert dat iets? De tijd kan om een hoekje glippen en je zou niet eens een moment van verandering opmerken. "Time is on our side." Is dat zo?

Telkens als ik aan tijd denk, dwalen mijn gedachten af naar allerlei liedjes over tijd, en verder. Wat doet tijd met mij, met ons, en wat is het? Wat is tijd? Ik probeer grip te krijgen op deze ongrijpbaarheid door het te tekenen. Maar hoe kun je tijd tekenen? Nou ja, zo dus :-)
Stel je voor dat tijd door middel van lijnen bestond. Het in kaart brengen van die lijnen, kijken hoe ze bewegen, hoe ze op elkaar reageren, elkaar beantwoorden, kan nuttig zijn om een glimp op te vangen van het gedrag van tijd. In deze specifieke tekening ben ik begonnen met een klein zwart gat. Toen begon ik er lijnen omheen te trekken, naarmate de tijd verder zou uitdijen. De grenzen van de tekening zijn in dit geval de grenzen van de tijd.

De andere tekeningen hebben andere beperkingen: andere objecten die tijd uitstralen, dus al die tijd(en) botsen, en dan zijn er verschillende mogelijkheden. Incorporeren, elimineren, terugtrekken, alles is mogelijk. En daar gaat het om: de beweging van de tijd.

👁 2 van de tekeningen waren te zien bij Tekenkabinet XI, 2023.


"2. Time, merged"; inkt op papier; 42 x 29,7 cm; 2023


"3. Time, expanded (still limited)"; inkt op papier; 42 x 29,7 cm; 2023 (sold via Tekenkabinet XI, 2023)


"4. Time, sky rocketed"; inkt op papier; 42 x 29,7 cm; 2023


"5. Time, assembled"; inkt op papier; 42 x 29,7 cm; 2023


"6. Time, closing in"; inkt op papier; 42 x 29,7 cm; 2023

terug naar boven

DatumTijd: 2023 juli 23, 14:21 CET
LatestEdit: 2024 apr 24, 09:50 CET
Auteur: Mulder

Tags:
 ruimte
 tekenkunst
 tijd

Categorieën:
 Gebeurtenissen: expositie
 Gebeurtenissen: Tekenkabinet
 Locaties: Projectruimte BMB
 Organisaties: Tekenkabinet
 Tekenkunst: Hannah Celsius
 Tekenkunst: Time

© 2023 hannah celsius