over        index        theorie      webshop

UFO  [english]Wat zag ik? Ik heb het nooit kunnen achterhalen.
Op een vrijdagavond in november 1996 was ik boodschappen wezen doen. Omdat ik toen meestal de boodschappen voor 1 week deed, was mijn fiets meer een pakezel, en dus liep ik naar huis. Ik ging achterom, en liep door de vrij brede steeg. Ik keek naar de lucht, het was vrij koud en helder die avond, het waaide niet. Mijn gezichtsveld was, zoals ik later reconstrueerde, richting een sportcomplex met tennisbanen en zo meer (op het briefje staat wielerbaan - ik weet niet of dat er toen ook zat), dat vrij ver maar wel in rechte lijn vanaf dat punt vanaf mijn huis was. Het was half 8, dus er zal ongetwijfeld op dat moment getraind zijn.

Het zullen dan ook die sterke lampen van die locatie zijn geweest, die onderdelen van een overkomend object even op deden lichten. Het was alsof er een enorm groot, zwevend object overkwam, waarbij aan de onderkant 4 reflecterende cirkels waren - die dus oplichten tijdens het passeren van het sportveld. Het ging niet heel erg snel, daarom leek het zwevend. Er was ook geen geluid hoorbaar.
Omdat het zo opvallend en vreemd was, keek ik goed of ik andere dingen kon zien - maar het enige was heel hoog in de lucht de knipperende lampjes van een vliegtuig. Dit vliegtuig hoorde ik niet. De oplichtende cirkels van het object knipperden niet, ze werden echt duidelijk van onderaf belicht in het voorbijgaan. Omdat ik best veraf was, moet het een behoorlijk groot object geweest zijn. Iets als een deltavlieger was het dus niet. Op het briefje staat ook 'stealth' geschreven, dat was iets dat ik dan het meest waarschijnlijk achtte. Maar het lijkt me, dat ik het dan wel gehoord had moeten hebben. En het lijkt me, dat een stealth vliegtuig geen detecteerbare reflectoren heeft.
Het enige dat er dan nog overblijft, is een zweefvliegtuig. Die zijn nog redelijk groot in spanwijdte (bij sommigen 20 meter). Het zou ook het onhoorbare verklaren. Alleen zijn die vleugels niet zo breed, en die vier reflectoren - vanaf zo'n grote afstand - leken mij een stuk groter dan op zulke smalle vleugels logischerwijze zouden kunnen passen.

Ik denk dat we toen nog geen internet hadden, dat was waarschijnlijk pas een paar jaar later. Dus ergens even iets opzoeken was er niet bij. Ik vond het wat overdreven om de politie te bellen hiervoor, er was verder niets ernstigs gebeurd dus wat had dat ook voor nut gehad?
Later die avond tekende ik het op een velletje notitiepapier en stopte het ergens waar ik het kwijtraakte. Pas in 2005 vond ik het terug, en plakte het toen in mijn dagboek.

Jaren later heb ik nog wel eens gezocht bij internetfora voor UFO meldingen etcetera, maar nooit iets gevonden. Het is mij een compleet raadsel. Ik heb het ook wel eens aan vrienden verteld, maar die reageerden altijd heel vreemd. Alsof het ze helemaal niet interesseerde, ze namen het aan als een soort kennisgeving, en gingen daarna over op een ander onderwerp. Dat heb ik ook altijd heel vreemd gevonden. Alsof het iets onbespreekbaars was. Maar waarom? Vonden ze het gek, of eng, of ongeloofwaardig? Geen idee.

Ik hoop er ooit nog eens achter te komen, wat het was. Het blijft me toch wel bezighouden nog, af en toe. En door dit voorval ben ik erg geïnteresseerd geraakt in UFO's.

terug naar boven

DateTime: 2023 feb 2, 11:16 CET
Auteur: Mulder

Tags:
 UFO 
 mysterie 

Categorie├źn:
 Verhalen 
 Locaties:D4-701 
 Gebeurtenissen:UFO 

© 2023 hannah celsius