Celsius' nieuwe partykitchenette
Vega Shoarma op z'n oudKlotestads
Ooit deed ik eens stoer en riep dat je mij altijd voor een broodje shoarma wakker kan maken, met als resultaat dat ik korte tijd later midden in de nacht in bed een broodje shoarma moest eten - de saus zat waarschijnlijk overal en nergens, en ik weet niet meer of ik het daadwerkelijk heb opgegeten helemaal. Het is toch wel anders, of je net de kroeg uitkomt en je hongerig in een rij mede-aangeschotenen begeeft totdat je eindelijk dan je nephouten bakje met voer kunt legen, of dat je met de slaap en dromen nog in de ogen opeens een stinkbak onder je neus krijgt.
Toch ben en blijf ik shoarmafan, inmiddels ook zonder alchohol overgoten nachten wordt het hier regelmatig geserveerd. Ook en vooral omdat het makkelijk is, en als je de bij te eten saus gezond houdt, en geen vlees maar vega of veganistische shoarma kiest, dan is dat goed te doen.
Je kunt het natuurlijk zo ingewikkeld en langdradig maken als je zelf wilt. Kook zelf je rode kool, bijvoorbeeld. Ik vind dat echter veel te veel gedoe momenteel, dus dan maar uit een pot. Daar is vast ook wel een bio-versie van, alsmede van de aardappelen, de puntpaprika enzovoort.
Eet smakelijk!
Ingrediënten:
Aardappelen, geschild en in niet al te grote stukken gesneden
Bouillonpoeder of blokje of zout
Een pot rode kool, al dan niet met appeltjes
Een bak magere kwark
Knoflook, naar smaak
Italiaanse kruidenmix, gedroogd, maar kan ook vers natuurlijk
Ketchup, een scheut
Veel puntpaprika, in repen
Een paar stengels bleekselderij, in stukjes
Extra virgin olijfolio, om mee te bakken
Een bak vegan of vegetarische shoarma.
Hoe dan:
Kook de aardappels naar believen, met naar keuze een beetje bouillonpoeder/stukje van een bouillonblokje/zout.
Ondertussen kun je alles snijden en voorbereiden:
Chop de paprika's en de bleekstengelen.
Bak deze in grote roerbakpan.
Bak de shoarma in een andere pan, als die goed gebakken zijn gooi je die bij de paprika-bleekselderijmix.
Vergeet niet af en toe wat te schudden of te roeren, hoewel een goede anti-aanbakpan een hele must is.
Voor de saus spuit je een scheut ketchup in de pot kwark.
Knijp een aantal dikke knoflooktenen fijn en doe die erbij, kruiden erbij en goed roeren die hap.
Zet de rode kool in een pannetje op zacht vuur om goed warm te worden.
Als de piepers klaar zijn, afgieten.
Doe ze dan op de borden, drapeer de rode kool er naast, en gooi een grote hoeveelheid shoarma-paprikamengsel over de aardappelen.
Bovenop een enorme kledder knoflookkwark, en smullen maar!
Metadata
DatumTijd: 2022 nov 2, 18:19 CET
LatestEdit: 2025 mrt 26, 11:30 CET
Tags:
AGV
Categorieën:
Klotestadse recepten: OudKlotestads
© 1963-2150 hannah celsius