over        index        theorie        webshop

Vegan linzencurry met groentenvulling naar smaak en gevoelens.

Een plastic bakje met de curry en een lepel daarin, op een zwartgemeleerde ondergrond. De curry is okerkleurig smeuiig, met verschillende kleuren stukken groente daarin zichtbaar: rood, groen, wit, oranje.
De met diverse groenten gevulde curry in kwestie


Sinds een half jaar heb ik een Instant Pot: een hogedrukpan met de mogelijkheid tot sauteren, braden, caken, airfryen, wat al niet. Door het verhuizen heb ik nog niet veel uitgeprobeerd, maar langzamerhand daal ik terug neer op aarde en een favoriet recept is nu al de vegan groenten curry. Het is voornamelijk gebaseerd op een recept van de Pot's website, ik voeg er aan het einde nog wat gare ingrediënten naar keuze aan toe. Het is een makkelijk recept voor de beginnende Potter. Een tip: zorg dat je eerst alle ingrediënten klaar hebt staan zoals ze moeten worden toegevoegd, dus afgewogen, gechopped, of opengemaakt met de bijbehorende maatlepel erbij. Dat voorkomt veel keukenstress!

Het recept vind je hier, evenals de basisingrediënten.
Ik heb bij het sauteren van de wortel, ui en knoflook in plaats van de genoemde poederkruiden, een grote schep currypasta toegevoegd. Volg het recept verder zoals aangegeven tot en met het stoom afblazen.
Dan:
Zodra je de spinazie, kokosmelk en citroensap hebt toegevoegd, kun je naar smaak en gevoelens gare ingrediënten toevoegen. Mijn idee op de foto was een restje gare bloemkool, en een restje gare aardappelen. Andere mogelijkheden: zoete aardappel, sperziebonen, erwten etc. Eventueel zou je ook apart wat paprika kunnen bakken met één of meer van de gare ingrediënten, en dat dan aan het einde toevoegen. Je zou ook de paprika al aan het begin kunnen toevoegen bij de wortel/ui sauteer ronde.

Als de gare ingrediënten niet meer echt warm zijn, is het verstandig om de warmhoudfunctie aan te zetten, of, als het bijvoorbeeld allemaal net uit de koelkast komt, te sauteren op lage temperatuur. Blijf er wel bij, en roer regelmatig.

Veel experimenteerplezier, maar pas op voor de stoom!
Als je het netjes in schone bakjes verdeelt en in de koelkast bewaart, kun je er als allenige persoon meerdere keren van eten, als lunch of diner, eventueel met nog rijst en/of andere lekkernijen zoals pitabrood, naan, pappadums, vegan kroepoekachtigen etc etc.terug naar boven

DatumTijd: 2024 feb 9, 17:37 CET
LatestEdit: 2024 mei 13, 18:29 CET
Auteur: Mulder

Tags:
 curry
 Instant Pot
 linzen

Categorieën:
 Klotestadse recepten: Instant Pot

© 2023-2150 hannah celsius