Headerbeeld van een gecentreerd gespiegeld beeld van industrieel ogende gebouwen, in fel rood, met de lucht turquoise met paarsige accenten, en een vogel in dezelfde rode gloed. Daarop staat in lichtroze letters de titel Hannah Celsius' RADIO KLOTESTAD. Beeld en titel schalen mee met het browservenster.
over        index        verhalen        vandaaggedachten        supermarkt

   KommerEnKwelSalade

Het is overal Kommer en Kwel, dus laten we daar een salade van maken. Je kunt het op ieder gewenst moment eten, bij de lunch, het ontbijt, als tussendoortje, whatever ellende-situatie er ook van toepassing is: het past. Je moet wel van komkommer en kaas houden. Maar verder is het een heel makkelijk maakbaar iets, en je kunt het variëren met van alles of nog meer. Eet smakelijk, ik hoop dat je tranen snel gedroogd zijn!

PS: De foto is op mysterieuze wijze verdwenen, dus die houden jullie nog van mij te goed.

Ingrediënten voor 2 personen, als bijgerecht:
Komkommer, 1 hele, gewassen, niet geschild, grof geraspt.
Kaas, naar behoefte, in kleine blokjes.
Witte wijnazijn, een scheutje.
Mayonaise, fritessaus of knoflooksaus, naar wens.
Knoflook, gesnipperd of geperst (als je geen knoflooksaus gebruikt).
Kruiden naar smaak, bijv. Italiaanse gedroogde kruidenmix (of verse, als je zin, tijd, geld hebt daarvoor).

Hoe te:
Flikker alles in een kom en mix het door elkaar.
Als de komkommer en kaas net uit de koelkast gehaald zijn, laat de salade dan een half uurtje staan totdat het wat warmer is, dat komt de smaak ten goede.
De salade kan ook altijd met andere ingrediënten worden opgefleurd, als de kommer en kwel het toestaan. Je kunt er bijvoorbeeld tomaat, gerapste of julienne wortel, sla in whatever gedaante, bleekselderij, witlof, (punt)paprika aan toevoegen.




terug naar boven

Metadata
DatumTijd: 2023 dec 3, 14:41 CET
LatestEdit: 2025 apr 5, 15:05 CET
Tags:
 KommerEnKwelSalade
Categorieën:
 Klotestadse recepten: salades
© 1963-2150 hannah celsius