Het is overal Kommer en Kwel, dus laten we daar een salade van maken. Je kunt het op ieder gewenst moment eten, bij de lunch, het ontbijt, als tussendoortje, whatever ellende-situatie er ook van toepassing is: het past. Je moet wel van komkommer en kaas houden. Maar verder is het een heel makkelijk maakbaar iets, en je kunt het variëren met van alles of nog meer. Eet smakelijk, ik hoop dat je tranen snel gedroogd zijn!
PS: De foto is op mysterieuze wijze verdwenen, dus die houden jullie nog van mij te goed.
Ingrediënten voor 2 personen, als bijgerecht:
Komkommer, 1 hele, gewassen, niet geschild, grof geraspt.
Kaas, naar behoefte, in kleine blokjes.
Witte wijnazijn, een scheutje.
Mayonaise, fritessaus of knoflooksaus, naar wens.
Knoflook, gesnipperd of geperst (als je geen knoflooksaus gebruikt).
Kruiden naar smaak, bijv. Italiaanse gedroogde kruidenmix.
Hoe te:
Flikker alles in een kom en mix het door elkaar.
Als de komkommer en kaas net uit de koelkast gehaald zijn, laat de salade dan een half uurtje staan totdat het wat warmer is, dat komt de smaak ten goede.
De salade kan ook altijd met andere ingrediënten worden opgefleurd, als de kommer en kwel het toestaan. Je kunt er bijvoorbeeld tomaat, gerapste of julienne wortel, sla in whatever gedaante, bleekselderij, witlof, (punt)paprika aan toevoegen.
DatumTijd: 2023 dec 3, 14:41 CET
Auteur: Mulder
Tags:
KommerEnKwelSalade
Categorieën:
Klotestadse recepten: salades