over        index        theorie        webshop

Solliesaus  [english]

Ik schreef er al eerder over in Alle Sollicitities: Telhel (2015): soms wordt je gedwongen te solliciteren op een baan waar je nog niet dood gevonden wilt worden, je kunt niet weigeren vanwege redenen, en dus ga je met het lood in de schoenen naar een gesprek waar je leven wel eens vanaf kan hangen. Bij toeval ontdekte ik hoe je op eenvoudige wijze dan toch afgewezen kunt worden, zonder dat je er verder veel moeite voor hoeft te doen: eet solliesaus! Het is gezond, zeer smakelijk, past bij heel veel gerechten, en komt misschien ook wel in andere hekele situaties goed van pas. Verlies en win!

Ingredi├źnten voor circa 500 gram:
Een bak magere kwark van 500 gram.
Een scheut ketchup naar smaak.
Veel tenen knoflook, naar smaak en afschrikwekkende werking.
Gedroogde italiaanse kruiden.

Hoe te:
Als je een bak van 500 gram kwark hebt, dan is het handig daar een paar eetlepels kwark eerst uit te halen en apart te houden voor ander gebruik. Zodoende heb je net wat meer ruimte om goed te kunnen roeren, zonder dat alles over de rand blubt. Je kunt ook een bak van een kilo kopen, en in een oud 500grams-bakje (goed schoonmaken!) dan de gewenste hoeveelheid doen.
Doe er een scheut ketchup door. Niet teveel, want dan wordt het te zoet. Vind ik, jij vindt dat misschien niet, test het gewoon een keer.
Knijp er een aantal tenen knoflook door. Ik heb deze keer 5 redelijk grote tenen gebruikt, maar het kan ook minder of meer, al naar gelang wat je lekker vindt en/of hoeveel afschrikwekkendheid er daarna vanuit moet gaan.
Roer er tot slot wat kruiden door (mag ook vers natuurlijk), en roer het goed door, zodat het een min of meer egaal, zalmrozige kleur heeft. Deksel erop en zet in de koelkast tot gebruik. Als je bij gebruik de solliesaus eerst overschept met een schone lepel in een ander schaaltje, en de rest meteen weer terugzet in de koelkast, kun je het wel een dag of 4 nog gebruiken (afhankelijk wel van de THT uiteraard). Nooit een gebruikt restje terugdoen in de koelkastbak, als je geen buikloop wilt oplopen (in verband met mogelijk double dip effecten).
Eet en solliciteer je smakelijk!terug naar boven

DatumTijd: 2024 feb 18, 09:43 CET
Auteur: Mulder

Tags:
 solliciteren
 Solliesaus

Categorie├źn:
 Klotestadse recepten: sauzen

© 2023 hannah celsius